Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Ansvar for udbedring af el arbejde

Min datter og svigersøn skal sælge 2 vær. andelslejlighed i Købehavn. De købte lejligheden i 2003 og overtog i den forbindelse spots der var opsat i køkken og entre samt øvrigt el-arbejde. Arbejdet var udført i 1998 og der var ingen anmærkninger da lejligheden blev vurderet i 2001 eller ved vurdering i 2003 ved deres køb. Nu forlanger bestyrelsen, at der denne gang skal foretages el-syn i lejligheden og at min datter og svigersøn skal afholde udgift til udbedring af eventuelle fejl eller mangler. En el-installatør har udtalt, at arbejdet er udført forkert i 1998 ud fra regler fastsat i 1993. Kan det passe, at min datter og svigersøn skal betale for udbedring af el-arbejde udført i 1998 – 5 år før de købte. Det fremgår tydeligt af tidligere vurderinger, at el arbejdet er udført i 1998.

Vores svar fra

Ja, sælger hæfter som udgangspunkt desværre for skjulte fejl og mangler ved andelsboligen, men vil kunne rette et eventuelt krav imod den tidligere andelshaver såfremt det er denne som har opført disse ulovlige el-installationer.

Omvendt vil jeres lejlighed, såfremt I udbedrer manglerne, kunne sælges for en højere pris, idet man kan argumentere for, at der er tale om en forbedring, som den nye køber skal betale.

Med venlig hilsen
ADVODAN HOLBÆK
Rasmus Nilsson
Advokatfuldmægtig
ADVODAN | Havnepladsen 4-6 | 4300 Holbæk
Tlf: 59 43 44 45 | Fax: 59 44 53 75
Email: rnil@advodan.dk  | www.advodan.dk/holbaek 
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.