Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Ansvar for mangler

Spørgsmål: Jeg solgte min andelslejlighed i dec. 2007. Køber er nu kommet tilbage (juli 2008) og sagt er der er fejl og mangler vedr el. En af de tidligere ejere af “min” andel har i gangen sænket loftet og man har ikke direkte tilgang til el-samlingerne via ex.vis en lem. Var der andre regler for el dengang (ca. 15 år siden), som gør at man ikke kan hæfte for det i dag? Har kontaktet ABF som henviser til §16 stk. 3 og siger at jeg kan afvise at jeg skal betale det eftersom der er gået mere end de 6 måneder fra overtagelsen. Samtidig næver de en 20 års regel hvis køber går videre med sagen. Hæfter jeg som sælger og i så fald i hvilke omfang? Hvis ja, skal jeg så også betale for at det gamle loft bliver taget ned og opsat på ny? Eller skal jeg “bare” betale for nedtagning (hvis ikke selv jeg gør det) så der er tilgang til el? Hvor er grænsen? Køber har bestilt en elektriker til gennemgang af lejligheden og vil også indhente bud fra tømre til loft. Kan jeg også indhente tilbud på at tingene bliver lavet? Jeg kunne godt forstille mig, at der vil være en forskel på tilbud indhentet fra køber & sælger. Hvis der en 20 års regel og jeg skal hæfte, kan jeg videreføre dette til min sælger i tidernes morgen (3½ år siden), som så må gå videre, da det er 4. salg siden at loftet + el er lavet (som før nævnt ca. 15 år siden)? Hvordan forholder jeg mig?

Vores svar fra

Jeg er enig i at du kan afvise at være ansvarlig for diise mangler, da de ikke er påtalt inden 6 måneder efter overtagelsen.
Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H) 
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.