Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Ansvar for genhusning af lejere af andelslejlighed

Hej, Jeg ejer en andelslejlighed  i Københavns nordvestkvarter sammen med min ekskæreste. Da vi er gået fra hinanden har vi ønsket at sælge lejligheden. Den har imidlertid været umuligt at sælge og vi valgte derfor at leje den ud for en kortere periode (6 mdr.). Nu er der så fundet hussvamp i køkkengulvet, hvilket andelsforeningen har vedkendt er deres ansvar og derfor nok skal betale for. Til gengæld kan lejerne ikke bo i lejligheden så længe renoveringen af svampeskaden står på og skal derfor genhuses. Og her er det så vores problem opstår. For vores forsikringsselskab mener, at det er lejernes indboforsikring der skal betale for deres genhusning, og det samme mener foreningens bestyrelse. Men lejernes forsikringsselskab mener derimod, at det er andelsforenings forsikring, som skal betale. Lejerne nægter nu at flytte ud medmindre de bliver genhuset, og i vores lejekontrakt er der intet, der giver os ret til at tvinge dem til at flytte. Vi er derfor meget i tvivl om hvad vi skal gøre. – Hvordan får vi afgjort hvilket forsikringsselskab der skal betale for genhusningen af vores lejere? Og Er der evt. nogle andre vi kan kontakte, som vil kunne være os behjælpelige med at løse dette problem? fx kommunen? 

Vores svar fra

Sager omkring skimmelsvamp kan være særdeles komplekse, hvilket også forekommer at være tilfældet i jeres sag, hvor der yderligere er en fremlejetager involveret i sagen.

Nærværende portal giver desværre ikke mulighed for at foretage en egentlig sagsbehandling og jeg vil derfor anbefale jer, at kontakte en advokat, der kan varetage jeres interesser.

Held og lykke med sagen!

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.