Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Annullering af køb (andelskronen)

Jeg købte en andelslejlighed i starten af februar 2011, til overtagelse 1. maj. Der blev udført købsaftale og aftalt pris samt fik diverse papir fra andelsforeningen. Jeg fik sendt overdragelsespapirerne til underskrift og da der var et tvivls spørgsmål måtte jeg ring til Danbolig, da fortæller de mig om jeg ikke har fået et brev fra andelsboligforeningen hvor alle handler er sat i bero på grund af andelskronen. Jeg føler mig lidt forvirret på grund af at jeg også står uden bolig nu hvor jeg troede jeg havde købt en bolig. mit spørgsmål er om man godt kan annullere en handel, men jeg har også tænkt på om det kunne være til min fordel pga af at lejligheden kan jo blive solgt billigere nu.

Vores svar fra

Når der i en andelsboligforenings regnskabsår indtræder forhold, som påvirker andelskronen (foreningens formue) negativt, er det helt normalt, at handler sættes i bero, indtil der er afholdt generalforsamling, hvor andelskronen fastsættes på ny.

Det er for at forhindre, at der sker salg af andele til ulovlig overpris. Jeg kender ikke baggrunden for, at handlerne i din måske kommende foreningen sættes i bero, men der kan f.eks. være tale om et fald i den offentlige vurdering af foreningens ejendom der gør, at andelskronen må sættes ned.

Hvis din aftale med sælger indebærer, at du betaler den maksimalt tilladte pris inkl. forbedringer, vil det kunne være til din fordel, at andelskronen må sættes ned midt i processen. Men hvis du allerede har fået et afslag i forhold til maksimalprisen, er det ikke sikkert, at det har nogen betydning for jeres aftale.

Såfremt du ønsker hjælp til denne konkrete sag eller andre opgaver, så kontakt mig for en uforpligtende snak på 46 14 50 20 eller kontakt ADVODANs kædekontor på kontakt@advodan.dk.

Vi gør opmærksom på, at yderligere behandling af sagen ikke er en del af den gratis rådgivning, og at der vil være honorar på en egentlig sagsbehandling

Andelsportal.dk har et landsdækkende samarbejde med ADVODAN og anbefaler kædens advokater til landets boligejere og boligforeninger.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat

ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00 | Dir: 46 14 50 20 | Fax: 43 43 00 72
Email: hacf@advodan.dk| www.advodan.dk

ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.