Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Annullering af handel og bestyrelsens godkendelse

Jeg står i en situation hvor jeg har annulleret en handel, og holdt mig indenfor 6 dages fristen. Men sælger kræver stadig 1 % af prisen. I vedtægterne står der at bestyrelsen skal godkende alt hvad der foregår. På købskontrakten er der plads til 3 underskrifter fra bestyrelsen og så købers og sælgers underskrift selvfølgelig.. Formanden var den eneste der havde skrevet under da jeg annullerede handlen. Hvordan står jeg nu? Skal jeg betale de 1 % eller klarer jeg frisag? i princippet har der ikke været nogen handlen. Det skal lige sige at jeg i forvejen bor i foreningen. Selvom jeg er bekendt med vedtægterne så har sælger ikke informeret mig om fortrydelsesret. Jeg er i tvivl om der har været nogen handel eftersom den ikke er godkendt af bestyrelsen. Håber i kan hjælpe mig da det går mig på.

Vores svar fra

Hvis det blot kan anses som en formalitet at resten af bestyrelsen skulle godkende og både sælger og køber har underskrevet, så mener jeg du er forpligtet til at betale de 1% af købesummen. Husk at du skal gøre det med det samme, d.v.s. inden udløbet af 6 dages fristen. Ellers er aftalen bindende.

Da sælger ikke er erhvervsdrivende har han ikke pligt til at udarbejde et særskilt dokument vedr. fortrydelsesretten.

Udfra oplysningerne vil jeg mene du er forpligtet til at betale de 1 % af købesummen.

Med venlig hilsen 
Thomas Damsholt, advokat (H) 
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.