Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Anlæg af have ikke udført – klager hjælper ikke

Kære Eksperter. Sidste år i november flyttede vi ind i nybygget andelsbolig på 112m2 i en andelsboligforening med 12 boliger. Indflytningen skete først efter mere end 1 års forsinkelse og alverdens ændringer undervejs. Der har været – og er – utrolig mange fejl og mangler med boligerne. Spørgsmålet her drejer sig dog alene om en særdeles mangelfuld anlæg af have. I pospektet står der: ”Der etableres dejligt miljø i form af for- og baghave” og fra fmateriale og bygningsbeskrivelse står der: ”Friarealer anlægges med muld/græs”. Imidlertid står vi her i juni 2007 med et havemiljø, der er alt andet end dejligt og brugbar. Jorden er fyldt med sten, glasskår, potteskår. Trods dette har man alligevel sået græs, der dog er fyldt med huller og ikke kan slåes pga. sten mv. Endvidere ligger der bunker af murbrokker i buske mod offentlig sti, jorden revner flere steder og den ny-etablerede hæk er ved at skride ned af en skrænt pga. manglende jord. Vi har gentagne gange – såvel skriftligt som mundtligt – gjort opmærksom på problemerne. I april måned blev grunden besigtiget af AZ ejendomme, der er ansvarlige for byggeriet. Her blev givet mundtlig tilsagn om, at “tingene selvfølgelig ikke var i orden og ville blive bragt i orden”. På de seneste 2 skriftlige klager over manglende udførelse har vi INTET hørt. Vi føler endvidere at vi bliver ladt i stikken af vores egen andelsboligforening. Holdningen er, at man ikke kan gøre noget, og vi får den opfattelse, at det skam er vores eget problem med den have. Juridisk set føler vi os magtesløse. Principielt nægter jeg selv at foretage noget i den have, idet jeg ikke mener, at vi har fået den vare, vi kunne forvente og har betalt for – men tiden går og frustrationerne bliver større. Hvad kan vi gøre? Er det andelsboligforeningens problem – eller er det vores egen? Kan det virkelig passe, at vi bare skal blive ved med at vente?

Vores svar fra

Det er helt klart Andelsforeningens problem at få den vare som er blevet jer lovet. Husk at det er foreningen der ejer den samlede ejendom, hvori andelstagerne har den eksklusive råderet til deres respektive boliger.I bør snarest samle jer i en fælles reaktion mod AZ huse.Få fat i en fælles advokat der kan være jer behjælpelig.

Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.