Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Ang. Fremleje

Håber I vil kunne hjælpe med mit spørgsmål. Jeg har en andel som jeg gerne vi fremleje til et nært familie medlem, da jeg er flyttet til jylland for at arbejde og har fået et hus herover. Men det jeg har hørt er der bopæls pligt i kbh og derfor skal jeg stå som boende på adressen. Men det er jo svært når jeg har hus herover og postadresse her og sygesikring osv. Så hvordan skal jeg gøre for at det kan lade sig gøre eller er min eneste mulighed at sælge og ikke fremleje den?
 

Vores svar fra

Reglerne kan du læse i vedtægten for din andelsboligforening. Hvis din fraflytning er midlertidig kan du formentlig fremleje din  andelslejlighed, men hvis du har skiftet
dit livscentrum  til Jylland for stedse har du ikke (formentlig) ret til at fremleje, men du skal i stedet  sælge din andel. Hvis du ikke ved om du kommer tilbage til  Kbhvn, har du formentlig ret til at fremleje boligen i  en kort periode 1-2 år. Men som nævnt afhænger det af hvad der står i vedtægterne.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.