Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Ang. fejl og mangler.

Jeg har i den forbindelse haft en ejendomsmægler på, de sælger boligen med et nedslag på 25.000 kr til dækning for fejl og mangler i boligen.
Bestyrelsen går så ind og siger til mig. For at de vil underskrive salget, skal jeg betale 25.000 kr til undertaget i boligen, penge som jeg fik i afslag da jeg selv købte boligen den 1/10-10. Det gik jeg så med til, for at komme væk der fra.
Regnede så at alt var ok, men nej, da jeg fik opgørelsen fra andelsboligforeninge havde de trukket for fejl og mangler en gang til. Det finder jeg urimeligt.
Endvidere er der på ført i at jeg skal betale for ulovlig el og en byggetilladelse for en overdækning som den tillige ejer har opført. Ifølge andelsbolig love kan en andelsforening ikke videre give eller?

Vores svar fra

Andelsboligforeningen skal godkende værdiansættelsen af individuelle forbedringer. De beløb, der er godkendt for forbedringerne, forudsætter formentlig, at forbedringerne er lovligt udført. Da det ikke er tilfældet, må du betale for lovliggørelse.

Jeg kan ikke læse ud af dit spørgsmål, om beløbet på kr. 25.000, som du har betalt til undertaget, er betalt til andelsboligforeningen for, at foreningen kan stå for lovliggørelse.

Jeg kan læse ud af dit spørgsmål, at der er udført byggeri uden byggetilladelse. Men jeg kan ikke læse, om undertaget har noget med det at gøre. Det er dit ansvar, at der sker lovliggørelse. Du kan ikke bruge som undskyldning, at det ikke var godkendt, da du købte. Men du kan måske forfølge forholdet i forhold til din sælger – og måske også i forhold til andelsboligforeningen, hvis bestyrelsen har ladet stå til.

Hvis du ikke kan godkende bestyrelsens fradrag, er du henvist til at rejse krav overfor andelsboligforeningen, evt. i form af stævning. Du har formentlig tegnet en retshjælpsforsikring i forbindelse med din indboforsikring, og den vil omfatte et rimeligt sagsanlæg.

Advokat Per Nielsen (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.