Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Andvendelse af fælles kælderareal

Ved I om der findes regler eller love for det fælles kælderareal? Kan man frit stille det, man ikke har plads til i sit kælderrum, eller de ting, man ikke ønsker at have mere, i det fælles kælderareal? Og hvad med havearealet. Kan beboerne frit sætte det de ønsker i haveområdet? 

Vores svar fra

 
Sædvanligvis indeholder vedtægten bestemmelse om, at der skal oprettes en husorden, som bl.a. fastlægger reglerne for anvendelse af fællesarealer, herunder kælder og havearealer.

Selv hvis jeres husorden ikke skulle indeholde regler om henstilling af affald og/eller bohave på fællesarealer vil henstilling deraf på fællesarealer kunne være en tilsidesættelse af andelshaverens forpligtelser som medlem af foreningen. Der må i den relation kunne hentes inspiration i de almindelige lejeretlige principper der viser, at henstilling af bohave/affald på fællesarealer er tilsidesættelse af ”god skik og orden”, hvilket kan sanktioneres.

Gentagne og grove brud på husordenen vil kunne medføre eksklusion af andelshaveren.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Erik Matthiesen
advokat (L)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.