Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Ændring i vedtægter vedrørende fremleje af andelsbolig.

I et svar til en anden bruger af jeres fine side svarer Advokat Anne Trankjær på et spørgsmål om fremleje af en andelslejlighed med nedenstående.

Vores svar fra

Lejelovens § 70 beskriver i hvilke situationer en lejer kan fremleje en beboelseslejlighed i indtil 2 år. Det fremgår af bestemmelsen at dette er muligt, når lejers fravær er midlertidigt og skyldes sygdom, forretningsrejse, studieophold, midlertidig forflyttelse el. lign. Det er muligt for andelsforeningens generalforsamling at beslutte, at andelshaverne skal have ret til at fremleje deres lejligheder i andre tilfælde end dem, der er nævnt i lejeloven. Mit spørgsmål går på : 1) Vil det være lovligt at ændre vedtægterne så det gøres muligt at fremleje en andelslejlighed i max 24mdr i forbindelse med evt. sammenflytning med en kæreste, med bestyrelsens godkendelse af lejekontrakten. ?? 2) Hvis det kan lade sig gøre, kan i anbefale en advokat eller lign. der kan hjælpe med at formulere en tekst til vedtægterne som ikke er i strid med loven.

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.