Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Ændring af husorden og vedtægter?

Jeg har før fået rigtig god hjælp fra denne side og stiller derfor et spørgsmål mere 🙂 Må bestyrelsen ændre husorden, eller er det generalforsamlingen som må? (der står ikke noget om dette i vores vedtægter) Må bestyrelsen ændre noget som helst i vedtægterne uden det har været til generalforsamling?

Vores svar fra

Hvis foreningen benytter standardvedtægten – hvilket du bør kontrollere – kan vedtægtsændringer kun foretages på en generalforsamling med 2/3 flertal. Jeg har dog aldrig mødt en forening, hvor bestyrelsen alene har kompetence til at ændre vedtægten og skulle det være tilfældet, må det fremgå udtrykkeligt af vedtægten. Jeg har dog svært ved at forestille mig, at det skulle være tilfældet og i givet fald, må det stadig være begrænset, hvilke ændringer bestyrelsen kan foretage.

Husorden bør som udgangspunkt fastsættes af generalforsamlingen, hvis ikke andet fremgår af vedtægten.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.