Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Ændring af garager

Vi er en andelsboligforeninge med 30 andelshavere. På boligforeningens område er opført 8 carporte. Kan formanden tillade sig at erhverve sig 2 carporte og sætte vippelåger for uden at det er vedtaget på en generalforsamling? Desværre er der ingen regler i vores forening på dette punkt. På sidste generalforsamling spurgte jeg om ikke det var en idé at lave en venteliste, da der er flere som gerne vil skrives op til carport. Det ville bestyrelsen finde ud og vi fik brev senere om at den liste var oprettet. Da formanden så havde erhvervet sig carport nr. 2 (overtagelse koster kr. 8.000,-) blev der omdelt brev, at nu var bestyrelsen blevet enige om at carporte var ejerens når man havde købt en sådan. Kan bestyrelsen bare lave sådanne regler?

Vores svar fra

Det er nogle vanskelige spørgsmål at besvare uden at kende foreningens eksakte vedtægter. Nedenstående besvarelse er derfor med forbehold af, at der ikke i vedtægterne er bagrund for noget andet.

Jeg formoder, at ændringer af bygninger etc. kræver en form for tilladelse. Hvis det er tilfældet, skal en sådan tilladelse som udgangspunkt foreligge, inden man kan foretage ændringer. Men der er måske meddelt dispensation? Om det kræver vedtagelse på en generalforsamling eller det er tilstrækkeligt med bestyrelsens accept, må afgøres ud fra vedtægterne.

Det er umiddelbart min opfattelse, at bestyrelsen ikke kan lave og vedtage sådanne regler om at eje en carport udenom en generalforsamling. Men der kan i vedtægterne være bestemmelser, som gør, at det er muligt. Det er dog sjældent set.

Såfremt du ønsker hjælp til denne konkrete sag eller andre opgaver,

så kontakt mig for en uforpligtende snak på 57 86 46 10 eller kontakt ADVODANs kædekontor på kontakt@advodan.dk.

Vi gør opmærksom på, at yderligere behandling af sagen ikke er en del af den gratis rådgivning,

og at der vil være honorar på en egentlig sagsbehandling

Andelsportal.dk har et landsdækkende samarbejde med ADVODAN

og anbefaler kædens advokater til landets boligejere og boligforeninger.

Med venlig hilsen
ADVODAN

Carl-Jørgen Thinggaard
Advokat

ADVODAN | Ndr. Ringgade 70C | Skovsø | 4200 Slagelse
Tlf: 57 86 46 00 | Dir: 57 86 46 10 | Fax: 58 50 03 77
E-mail: cjth@advodan.dk | www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.