Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Ændring af erhvervs andel til bolig

Jeg har en erhvervsandel som jeg gerne vil lave om til bolig- selv bo i den med min familie- bestyrelsen er ikke samarbejdsvillig og svarer ikke på mine henvendelser. Kan det lade sig gøre- er det svært at få lov til- kan de nægte mig det? jeg har ejet andelen siden 1993.

Vores svar fra

Som udgangspunkt kan andelsboligforeningen godt modsætte sig, at erhvervsandele bliver lavet om til boligandele, hvis der er saglige årsager hertil. I enkelte andelsboligforeninger ser man måske en fordel i en blandet sammensætning af boliger og erhvervsandele. Det afhænger også af, om der i vedtægterne skulle være taget stilling til spørgsmålet eller om muligvis man tidligere har givet andre lov til omdanne fra erhverv til bolig.

Hvis du ikke rigtigt kan komme igennem til bestyrelsen, har du måske mulighed for at tage spørgsmålet op på en generalforsamling til afstemning. Bemærk i øvrigt der skal opfyldes en lang række krav i bygningsreglementet før en erhvervsandel i givet fald kan blive godkendt som en beboelseslejlighed.

Såfremt du ønsker hjælp til denne konkrete sag eller andre opgaver,

Så kontakt mig for en uforpligtende snak på 46 14 50 20 eller kontakt ADVODANs kædekontor på kontakt@advodan.dk.

Vi gør opmærksom på, at yderligere behandling af sagen ikke er en del af den gratis rådgivning, og at der vil være honorar på en egentlig sagsbehandling

Andelsportal.dk har et landsdækkende samarbejde med ADVODAN og anbefaler kædens advokater til landets boligejere og boligforeninger.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat

ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00 | Dir: 46 14 50 20 | Fax: 43 43 00 72
Email: hacf@advodan.dk| www.advodan.dk

ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.