Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Ændring af boligafgift – kan det lade sig gøre?

Hej, Jeg skriver konkret til jer vedr. en beslutning om forhøjelese af boligafgiften, vedtaget på seneste generalforsamling sidst i marts. Det er mere en pricipsag for mig, at tjekke om der er korrekte oplysninger vi modtager fra bestyelsen samt ikke mindst administrator. Det skal siges at det er den “gode” Nicolai Giødesen, som er administrator, og kender godt til hans noget “blakkede” ry fra andre foreninger, og indblanden i uheldige sager. Finder selv flere tegn på dårlig varetagelse af flere ting fra deres side, men det er en anden historie. Jeg forholder mig dog objektivt til hver sag, som den påvirker foreningen og hustanden. I dette tilfælde, er jeg i tvivl om det var korrekt, at Nicolai Giødesen, selv sagde at det var helt i orden at foretage afstemning af denne forhøjelse af boligafgift, selvom det ikke var varslet i indkaldelsen. I alt deltog 22 andelshavere, og det blev vistnok til 18 for og 4 imod på generalforsamlingen, ud af omkring 108 andelshavere i alt, mener jeg. Kan det lade sig gøre? Jeg er sikker på, at flere ville have dukket op, hvis dette punkt var varslet på forhånd, så finder det uetisk, og kan desuden ikke se årsagen, da det er en sund økonomi, og andelsværdien samt ekstra gældsbrev ved renovering af ejendommen, gør det svært nok at skulle foretage evt. salg for tiden. Selve boligafgiften var dog under 25% som nævnt i §24, afsnit 7 stk. 2, men er det korrekt eller ej? På forhånd tak for svar!

Vores svar fra

Det kommer an på hvordan dagsordenen er opbygget. Normalt står det en generalforsamling frit for at hæve boligaftgiften med det fornødne flertal.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt, advokat (H)

Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.