Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Ændring af andelsboligforening til ejerforening

Hvad skal der til for at man kan ændre en andelsboligforening til ejerlejligheder? Hvor kan man søge oplysinger, hvad skal man vide om sin forening for at kunne vurdere mulighederne? Hvordan vurderere man de økonomiske fordele ved at ændre?

Vores svar fra

Det er noget vanskeligt at give et kort svar på spørgsmålet, men foruden at der skal være tilstrækkeligt flertal i foreningen for opløsning og salg af foreningens ejendom til ejerlejligheder, skal det også kunne lade sig gøre rent matrikulært.

I ældre etageejendomme er det som alt overvejende hovedregel ikke muligt, da der fra politisk side er vedtaget et forbud (i ejerlejlighedsloven), som forhindrer at andelsboligforeninger kan opløse deres forening i ældre etageejendomme for herefter at sælge boligerne enkeltvis som ejerlejligheder.

I etageejendommen kan man godt træffe beslutning om at opløse sin forening og sælge den til f.eks. en investor, der efterfølgende renoverer og udlejer boligerne til almindeligt boligformål. Man det bliver boligerne oftest samlet set ikke mere værd af – hvorfor den økonomiske gevinst ikke er der.

Så hvis I bor i ældre etageejendom, så er det måske allerede udelukket af den grund. For en helt konkret bedømmelse af mulighederne i jeres forening, bør I kontakte administrator eller en advokat med speciale på området, da denne besvarelse alene er af generel og vejledende karakter.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.