Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Ændring af afskrivningsregler

Jeg skal sælge min lejlighed og har lige haft en vurderingsmand på besøg. Lejligheden indeholder et køkken lavet af sælgeren før den der solgte lejligheden til mig. Jeg betalte et beløb for køkkenet (=nypris afskrevet over 30 år). Jeg skrev under på en kontrakt vedlagt et bilag der viser nypris for køkkenet + min pris for køkkenet og en sætning om at prisen afskrives med xx% over 30 år – hvilket jeg fortolkede som også gældende når jeg flyttede. Vurderingsmanden stiller sig nu tvivlsom overfor køkkenets værdi (som nyt). Jeg har ikke noget bilag for køkkenet, da det jo er flere år siden det er lavet og lejligheden har været solgt en gang siden. Han vil derudover afskrive prisen på køkkenet ifølge de nye regler, som siger over 20 år istedet for over 30 år (hvilket betyder en del for den pris jeg ender med at få for køkkenet). Jeg har to spørgsmål: 1) Hænger jeg på at skulle bevise, at køkkenet er sin pris værd? 2) Kan man ændre afskrivningsreglerne med tilbagevirkende kraft? Jeg skrev jo under på en kontrakt, hvori der stod, at køkkenet afskrives over 30 år? 

Vores svar fra

Som udgangspunkt bør man følge den vurdering, der er foretaget af tidligere vurderingsmænd, ligesom man bør følge samme afskrivningskurve og jeg vil derfor foreslå, at du tager en drøftelse herom med bestyrelsen og vurderingsmanden ligesom du evt. kan kontakte, tidligere vurderingsmænd for en udtalelse.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.