Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Andelsvedtægter

Spørgsmål: Hej. Jeg bor til leje i en ejendom, der primært består af andelslejligheder. Jeg blev tilbudt at købe andelen, da foreningen for ca 10 år siden blev stiftet, men var på det tidspunkt studerende og havde ikke mulighed for at låne pengene. Nu er jeg i stand til at købe andelen og har søgt om dette, men har fået at vide at andelsforeningen har besluttet at de ikke vil have flere ind. Kan de det? Har jeg mulighed for at se vedtægterne i foreningen andetsteds, hvis de ikke vil udlevere dem? Mvh Christiane

Vores svar fra

Kære Christiane
Du har kun mulighed for at se vedtægterne hvis de udlevere dem til dig da foreningens vedtægter ikke er offentlig tilgængelige. Til spørgsmålet om hvorvidt de kan nægte dig at købe andelen er svaret ja, det kan de godt. Normalt vil der i vedtægterne stå at det er bestyrelsen der kan beslutte om de vil lade en lejer købe sin andel og det mest normale er at der siges nej. Dette ud fra en betragtning om at at de fleste foreninger har ventelister bestående af såvel andelshavere der ønsker sig en anden lejlighed i foreningen eller folk der er indstillet af andelshaverne og giver man lejerne lov til at købe tilsidesætter man ventelisterne. Endelig er det sådanne i de fleste foreninger at man bibeholder den sidste lejelejlighed, hvilket jeg ikke ved om er tilfældet med din.
 
Håber du kan bruge svaret.
 
Med venlig hilsen
Anette Dyhl
Administrationschef
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260214
Mobiltlf.: 25276955
ady@datea.dk
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.