Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Andelslejlighed og den kommende vurdering

Har læst en udtalelse fra skattedirektør Jens Perch Nielsen i medierne (15. januar) hvor det fremgår, at den offentlige ejendomsvurdering for 2010 ikke vil falde. Er 1) usikker på om det ligger helt fast, da jeg ikke har kunnet finde en mere officiel udmelding siden, og 2) om det nødvendigvis er ensbetydende med, at andelsboligforeninger der bruger valuar, heller ikke vil falde. Er ved at købe en andelsbolig til 950.000, hvilket er sælgers udbudspris, og der er således ikke givet nedslag i prisen. Er dog nervøs for, at om jeg om to måneder vil se min kommende lejlighed falde 10-20%, og derfor bør justere mit bud tilsvarende.

Vores svar fra

De offentlige ejendomsvurderinger som jeg har set er gennemsnitligt faldet med ca. 2 %. Det er dog ret forskelligt fra ejendom til ejendom.

De valuarvurderinger jeg har set i år er dog faldet noget mere, da de jo alene skal indikere en markedspris.

Når både valuarvurderingen og den offentlige ejendomsvurdering foreligger, kan I i din andelsboligforening selv vælge, hvilken vurdering I vil anvende til beregning af jeres andelsværdi.

Udover ejendommens værdi, så påvirkes andelsværdien også af restgældens størrelse (Realkreditlån og banklån), opsparing, kursværdi på realkreditlån og kursværdien på eventuelle renteswap. Det er derfor svært at vurdere prisudviklingen på din andel, alene på baggrund af ejendommens værdi.

Jeg håber dette besvarer dit spørgsmål. Har du yderligere eller uddybende spørgsmål, hører jeg gerne fra dig igen.

Med venlig hilsen

Colliers Ejendomsadministration A/S

Carsten Volden

Direktør

Codanhus – Gammel Kongevej 60 – 1850 Frederiksberg C

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.