Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Andelskroneværdi

Hej. Min farmor købte for et par år siden en andelsbolig i Græsted til omkring 400.000 kr. Kan det passe at dens værdi er faldet til 0? Jeg forstår det ikke rigtigt, da jeg altid har hørt, at en andel som hovedregel altid holder sin værdi… Kan foreningen lave så dårlige investeringer, at andelskronen falder til 0? Hvor meget må man max belåne i sådan et kompleks? Så vidt jeg ved, må man belåne en andel til omkring 80 %, er der samme regler for selve bygningerne?

Vores svar fra

Hvis ejendommen har været meget dårligt vedligeholdt, kan det tænkes, at foreningen har optaget så store lån, at “friværdien” – og dermed andelskronen er forsvundet. Det kan ligeledes tænkes, at din farmor har købt andelen på et tidspunkt, hvor ejendommen var højt vurdere og at ejendommen efterfølgende er faldet i værdi, ligesom foreningen kan være overgået til en ny metode i forbindelse med beregningen af andelsværdien. Der er altså mange tænkelig scenarier og det kan derfor ikke udelukkes, at værdien er faldet til 0.

Foreningen har i øvrigt mulighed for at belåne ejendommen med op til 80% af ejendommens værdi. Der gælder kun en 80% begrænsning i beløbningen af selve andelen, hvis dette er udtrykkeligt vedtaget i vedtægterne. Ellers kan andelshaver belåne sin andel med 100%, hvis banken vil gå med til det.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.