Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Andelskronen er gået i stå

Min lejelighed er gennem de sidste 10 år kun steget ca 50.000 kr. Dette er efter min mening alt for lidt og jeg har derfor besluttet at gøre noget ved sagen. For to år siden blev der på generalforsamlingen besluttet at fastholde en andelskrone på ca 2500,- pr. m2, som lejelighederne bliver vurderet efter. Hvad gør jeg rent praktisk i denne forbindelse? Jeg søger således information om de muligheder andelslejeligheder kan blive bedømt efter men også hvilke betingelser disse medfører. Har blandt andet hørt at ældre mennesker kan miste boligtilskud såfremt deres lejelighed overstiger 650.000,- Andelsforeningen har ligeledes et lån på 12.000.000,- . Kan en valuarvurdering på nogen måde have indflydelse på den rente der er forhandlet på dette lån? Sidst men ikke mindst kan det undre mig at vores bestyrelse på ingen måde har informeret os om eventuelle ændringer i andelskronen, hvad angår den offentlige vurdering. I følge SKAT er vores hus steget fra 50mio. til 120 mio. Vil dette ikke have en indflydelse på prisen eller andelskronen? -Tak
Foreningsnavn: Bakkegården
Navn: Søren Starbæk Brinck

Vores svar fra

Kære Søren Starbæk Brinck
Jeres andelskrone fastsættes på den årlige generalforsamling. Såfremt jeres vedtægter ikke indeholder krav om at andelskronen fastsættes efter en bestemt metode er der i dag 3 metoder til fastsættelse af andelskronen:

a. anskaffelsesmetoden, b. med udgangspunkt i en vauluarvurdering og endelig c. med udgangspunkt i den offentligevurdering.

metode a & c kan revisor beregne og disse kan såfremt der ikke er nogen vedtægt til hinder vises i regnskabet, metode b. vauluarvurdering kræver en beslutning på en generalforsamling og kan derfor kun beregnes såfremt en generalforsamling har vedtaget at dette skal ske.

Boligydelsen for pensionister vil blive berørt såfremt værdien overstiger – jeg mener det er kr. 600.000, men du kan have ret og beløbet kan være steget til kr. 650.000.

Hvilken rente i har på foreningens kreditforenings lån er uafhæning af hvilken andelskrone i sætter.

Håber du kan bruge svaret ellers er du velkommen til at kontakte mig igen.

Med venlig hilsen
Anette Dyhl
Administrationschef
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260214
Mobiltlf.: 25276955ady@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.