Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Andelskrone værdi

Sidste år blev andelskronen fastsat til 356. Iår er den fastsat til 138 ! Alle er uenige i dette voldsomme fald og vi vil gerne inden generalforsamlingen vide hvad man bør gøre for at ramme et mere realistisk tal? Det er et revisionsfirma der har fastsat værdien. 

Vores svar fra

 
Det er aldrig rart når andelsværdierne falder.

Jeg har ikke tilstrækkelige oplysninger til at vurdere om faldet i andelskronen kan undgås eller begrænses. Som du sikkert er bekendt med, er der maksimalprisbestemmelse i andelsboligloven, hvorfor andelskronen kun kan fastsættes på baggrund af de i loven nævnte vurderingsmetoder.

Der ses i denne tid betydelige nedskrivninger af andelenes værdi i foreninger, der værdiansætter efter valuarmetoden – altså hvor andelskronen sættes på baggrund af en valuars vurdering af ejendommens salgsværdi som udlejningsejendom.  Markedet for udlejningsejendomme er – som det efterhånden er alle bekendt – meget presset, hvilket afstedkommer tilsvarende lave valuarvurderinger.

Eneste mulighed for at påvirke andelskronen er ved enten at ændre vurderingsmetode, hvis eksempelvis vurdering efter den offentlige ejendomsvurdering giver højere andelskrone eller at undlade at lave en bogføringsmæssig reservation  – i folkemunde en  ”buffer” – som ikke medgår i fastsættelsen af andelskronen.

Håber dette besvarer dit spørgsmål.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Erik Matthiesen
advokat (L)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.