Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Andelskøbere i fælde

Det er sikrere at købe en støvsuger end en andelsbolig, advarer Advokatrådet.
Mange nye ejere af andelsboliger risikerer store økonomiske problemer, fordi de ukritisk tager smarte sælgeres oplysninger for gode varer. F.eks. er økonomien i mange boligforeninger baseret på etårige rentetilpasningslån, der oven i købet i en række tilfælde er afdragsfrie.

Samtidig er mange købere helt uvidende om, at de risikerer at komme til at hæfte personligt for store beløb, hvis ikke alle lejlighederne i deres ejendom bliver solgt. Udviklingen har fået advarselslamperne til at lyse i Advokatrådet, der sammen med Finansrådet og Dansk Ejendomsmæglerforening har nedsat et udvalg, der skal se på salgsmetoderne.

”Ordet andelsbolig er for mange et plusord, der signalerer tryghed, tillid og soliditet. Derfor undlader mange at stille kritiske spørgsmål,” siger formanden for Advokatrådets privatretsudvalg, Jan Schøtt-Petersen. ”Men sandheden er, at man som forbruger får langt bedre beskyttelse, når man køber en støvsuger af en dørsælger, end når man køber en andelslejlighed. F.eks. er der ingen fortrydelsesret, når først man har underskrevet, ligesom kravene til salgsopstillinger og ejerskifteforsikringer ikke gælder her.

Vi har desuden set skrækindjagende eksempler på boliger, der er gjort ekstra attraktive ved at være baseret på lave førsteårsydelser på grund af afdragsfrie et-årige Flexslån. Sådanne projekter har stor risiko for at blive forvandlet til andelsbombeforeninger ved selv beskedne rentestigninger,” siger Schøtt-Petersen.

Kilde: Jyllandsposten

Vores svar fra
Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.