Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Andelsindskud/boligafgift

Andelsindskud-boligafgift. Jeg har for nyeligt købt en andelslejlighed, hvor andelsindskuddet er relativ høj. Andelsforeningen er stiftet for 50 år siden. Boligafgiften for hver lejlighed (ca. 230 lejligheder i foreningen) bliver regnet i forhold til andelsindskuddet (= fordelingstal). Men andelsindskuddet følger ikke lejlighedens størrelse. Samme størrelse og type lejligheder kan betale dobbelt så høj boligafgift i forhold til hinanden, afhængig af hvilke andelsindskud de er sat til oprindeligt. Er det muligt at forlange, at boligafgiften skal følge størrelsen på lejligheden ? Som det er nu, betaler man husleje i forhold til nogle beslutninger som er truffet for 50 år siden og ikke i forhold til den aktuelle forbrug i hver enkelt lejlighed. 

Vores svar fra

 
Boligafgiften besluttes altid på andelsboligforeningens generalforsamling. Hvis du ønsker at ændre på principperne for beregning af boligafgift vil det normalt kræve 2/3 dels flertal (fremgår af foreningens vedtægter), så det er normalt ret vanskeligt at ændre på dette.

Andelsboligforeningens administrator kan hjælpe med at lave en beregning, som viser, hvordan den fremtidige boligafgift vil komme til t se ud, såfremt man ændre på principperne, således som du foreslår.

Jeg håber, dette besvarer dit spørgsmål. Har du flere eller uddybende spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig igen.

Med venlig hilsen

Colliers Ejendomsadministration A/S
Carsten Volden
Codanhus – Gammel Kongevej 60 – 1850 Frederiksberg C

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.