Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Andelshaver der nægter at betale indskud

Jeg står og skal til at flytte i nybygget andelsbolig 15. januar 2008. Det viser sig nu at der er en enkelt andelshaver, der nu nægter at betale for andelsbeviset. Der har gennem hele byggeforløbet været store problemer med vedkommende andelshaver, og nu nægter de altså. Hvilke konsekvenser har det for den enkelte andelshaver. Og hvilke konsekvenser har det for andelsboligforeningen som helhed. Og sluttelig – hvilke sanktionsmuligheder har andelsboligforeningen i denne situation?

Vores svar fra

En besvarelse er meget svær at give når det ikke nærmere er oplyst om der er tale om et entreprenørprojekt eller selvgroet og nå man i øvrigt ikke kender tegningsmaterialet og de enkelte aftaler.

Hvis det er uberettiget at vedkommende ikke vil betale er der tale om misligholdelse og vedkommende vil være erstatningsansvarlig.

Normalt stilles der bankgaranti som normalt er ubetinget.

Manglende betalinger fra en andelshaver vil i værste fald kunne betyde at foreningen skal opkræve ekstra fra øvrige andelshavere.

Ud fra de givne oplysninger kan jeg ikke besvare spørgsmålet nærmere.

Med venlig hilsen

ADVODAN
Ebbe Gregers Madsen
Advokat

ADVODAN ÅRHUS Advokataktieselskab | Margrethepladsen 4, 3. sal | 8000 Århus C
Tlf.: 86 12 44 00 | Fax: 86 13 03 09
e-mail: ebgm@advodan.dk | www.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.