Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Andelshaver bryder vedtægterne ved at fremleje

Jeg sidder som formand i en andelsboligforening med 11 andelshavere. Den ene andel er fremlejet og har været det i 4 år nu. Ifølge vedtægterne er fremleje kun tilladt for en periode på 2 år. Jeg har indtil flere gange i løbet af det sidste års tid prøvet at få ejeren af andelen til at oplyse os om de selv vil bebo andelen eller den skal sælges, evt. til lejeren, der i dette tilfælde er datteren og svigersønnen. Jeg har dog stadig ikke fået nogen tilbagemeldinger på dette. Hvilke rettigheder har vi som forening i dette tilfælde og hvad kan vi gøre?

Vores svar fra

Når et medlem misligholder sine forpligtelser efter vedtægterne, må bestyrelsen tage affære. Først gør man skriftligt medlemmet opmærksom på problemet. Derefter sender man et påbud, og endelig skrider man til eksklusion. Denne kan indbringes for generalforsamlingen efter vedtægterne.

Bestyrelsen bør overveje fremgangsmåden, for i mange andelsboligforeninger er man bedre stillet med ulovlig fremleje end med tomme boliger.

Bestyrelsen kan evt. efterprøve sin stilling i forbindelse med en generalforsamling.

Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.