Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Andelsforeningens blokering af udsyn

Jeg bor i en stue lejlighed i en andels forening som er igang med en haverenovering. I den forbindelse er det planlagt at bygge et større 2 m højt cykelskur ca 2 m foran min lejlighed. Det vil fjerne alt udsyn til have fra alle vinduer i min lejlighed. Have planen har været medbragt ved en generalforsamling hvor der dog ikke var beslutninger om den. Jeg har fået at vide at beslutningen om cykelskuret er fast selv om det budget generalforsamlingen har bevilget ikke giver råd til at bygge dem. Vores andelsværdi ligger tæt ved markedsprisen og en fjernelse af alt udsyn til haven vil derfor sandsynligvis betyde at den vil skulle sælges med nedslag i prisen. Kan man kræve kompensation for det værdi tab det vil give på lejligheden? Eller er der nogen måde at forhindre byggeriet hvis jeg er den eneste andelshaver der er imod (fordi jeg er den eneste der får den negative påvirkning)?

Vores svar fra

Hvis foreningen benytter standardvedtægten – hvilket du bør kontrollere – vil spørgsmålet om opførelse af et nyt skur skulle op på en generalforsamling. Hvorvidt generalforsamlingen kan træffe beslutning om opførelse af et nyt skur på det pågældende sted og imod dit ønske, afhænger formentlig af, om skuret og dets placering må betragtes som sædvanlig, herunder om placeringen er sket på et sagligt og rimeligt grundlag.

Er dette tilfældet, kan du formentlig ikke forlange en kompensation, idet et mere præcist svar fordrer nærmere kendskab til de faktiske forhold på ejendommen.

Hvis du stadig er i tvivl, vil jeg anbefale, at du kontakter en advokat.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.