Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Andelsforening køber lejlighed og herefter udlejer den.

Bestyrelsen i andelsforening har opstillet et forslag om at købe en lejlighed i egen andelsforening. Baggrunden er at andelslejligheden skal tvangssælges til en meget lav pris. Mit spørgsmål er om dette er ok i henhold til lovgivningen at en andelsforening overtager en lejlighed i egen forening og herefter udlejer den som en udlejningslejlighed.

Vores svar fra

Som udgangspunkt er der ikke noget galt i, at en andelsboligforening ejer lejligheder i ejendommen, som lejes ud. Det er der mange andelsboligforeninger som der gør. Typisk sker det ved stiftelsen, hvor kun en andel af lejerne vælger at blive andelshavere og resten fortsætter som lejere på uændrede betingelser.

Der er dog nogle regnskabsmæssige overvejelser, som bestyrelsen bør gøre sig, inden de køber lejligheden. Eksempelvis kan andelsboligforeningen blive beskattet af fortjenesten ved salg. Jeg vil derfor anbefale bestyrelsen i din andelsboligforening om at tale med jeres revisor, inden lejligheden købes, så de økonomiske konsekvenser er belyst.

Jeg håber dette besvarer dit spørgsmål. Har du uddybende eller yderligere spørgsmål, hører jeg gerne fra dig igen.

Venlig hilsen

Carsten Volden
Direktør

Direkte +45 58 58 37 72 | Mobil +45 40 84 43 33
Telefon +45 70 23 00 78 | Fax +45 70 23 00 41
cvo@colliers.dk

Colliers Ejendomsadministration A/S
Codanhus, Gammel Kongevej 60, 5. sal, 1850 Frederiksberg C
www.ceadm.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.