Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Andelsbytte

Spørgsmål: Hej, Jeg vil forsøge at bytte mig til en større andelsbolig og har i den forbindelse et spørgsmål. Min andel er på over 1 million kr. Såfremt jeg finder en andelshaver at bytte med, er hans andel sansynligvis mindre værd. Men jeg er villig til at bytte ‘lige over’ for at få en større andelsbolig. Er det muligt, og hvordan?

Vores svar fra

Når vi taler om bytte af andel er dette at sidestille med et salg hvor sælger – dig – selv bestemmer køber, der skal altså som ved et hvert andet salg udarbejdes en overdragelsesaftale.
 
Jvf. lov om andelsboliger og andre bofællesskaber opgøres andelsprisen til en maksimal pris det vil sige at du gerne må sælge til under denne pris dog må du ikke betinge salget af andre retshandler hvorfor du ikke må betinge dit eget salg til under andelsværdien af at du kan køb den anden andel.
 
I praksis vi du altså ikke lovligt kunne bytte lige over.
 
Med venlig hilsen
Anette Dyhl
Administrationschef
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.