Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Andelsboligforningslån

Jeg vil gerne lave et realkreditlån gennem Andelsforeningen og min bank og bestyrelsen svarer at det er der mulighed for, men at man ikke vil give det til en enkelt andelshaver. Kan de det? De skriver følgende: “Bestyrelsen har fået en henvendelse om det er muligt, at andelsboligforeningen kan garantere for et lån. Vedtægterne giver adgang til denne mulighed, men når vi ser, hvordan det forvaltes i andre andelsforeninger, så er det altid i forbindelse med løsning af større fællesopgaver, og ikke på individuel basis. Bestyrelsen var enige om, at det turde vi ikke binde an med”.

Vores svar fra

Andelsboligforeninger optager kun realkreditlån, når der skal bruges finansiering til projekter som vedrører hele foreningen eller en del af foreningens medlemmer. Andelsboligforeningen kan ikke optage et realkreditlån til en enkelt andelshaver.

Imidlertid kan du i din bank optage et lån på realkreditlignende vilkår. Denne lånetype forudsætter, at banken får pant i din andelslejlighed.

Reglerne om at andelsboligforeningen kan garantere for andelshaveres lån er reelt trådt ud af kraft, idet det nu er muligt for bankerne at tage pant i den enkelte lejlighed. Bankerne er normalt ikke interesserede i garanti fra andelsboligforeningen længere, da pantet stiller banken langt bedre.

Jeg håber, at dette besvarer dit spørgsmål. Har du yderligere eller uddybende spørgsmål, hører jeg geren fra dig igen.

Med venlig hilsen

Colliers Ejendomsadministration A/S

Carsten Volden

Direktør

Codanhus – Gammel Kongevej 60 – 1850 Frederiksberg C

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.