Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Andelsboligforenings konstruktion

Jeg har en række spørgsmål vedr. vores andelsboligforening, som består af 5 andele, hvoraf kun to er solgt som andele, de resterende 3 ejes fortsat af sælger. Sælger er formand for andelsboligforeningen, men er ikke bosiddende i ejendommen. De tre usolgte andele er lejet ud. Er en sådan konstruktion lovlig og kan sælger påberåbe sig tre stemmer ved en generalforsamling (og derved have stemmeflertal, da der jo kun er fem andele i alt)? Kan formanden for en andelsboligforening være formand, når han ikke bor i ejendommen? Samtidig er der en mulig interessekonflikt, når man både er sælger og formand på én gang (hvem skal f.eks. betale for at få fjernet skimmelsvamp i kælderen?)? Det er ret kompliceret og jeg har talt med flere advokater mv., som har svært ved at vurdere sagen. 

Vores svar fra

 

Sagen er for omfattende til at jeg kan vurdere den ud fra denne korte beskrivelse.

Det er vigtigt at gennemgå vedtægter og stiftelsesdokumenter nøje.

Du/I bør rette henvendelse til en advokat med speciale i Andelsboligforeninger og søge rådgivning.

Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.