Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Andelsboligforeninger – værdisætning nu og i fremtiden?

Kære ekspertpanel, Vi har vores andelbolig til salg, som er en privatbolig med tilhørende erhverv (i samme andel) I den forbindelse har vi fået forskellige meldinger fra dels vores ejendomsmægler – at andelboliger på et tidspunk t fremtiden, muligvis vil ramme et loft lovgivningsmæssigt, idet der har været snak om at holde andelspriser ned – så de ikke fortsætter med at følge markedet – som det sker nu. Er dette sandt? Jeg kan se på mange af de typer spørgsmål, som er på siden her – at der er mange rygter igang vedr. værdisætning af andelboliger. Kan i fortælle eller referere til et sted hvor det står skrevet – hvad nuværende regler er for at værdisætte en andelsbolig (som også inkl. erhverv) og hvad der er et muligt fremtidsscenarier for andelsboligmarkedet? Tak på forhånd
Foreningsnavn: AB Ægirsgade 44 – 46
Navn: Louise Paustian

Vores svar fra

Kære Louise Paustian
Prisfastsættelsen af en andel sker med udgangspunkt i andelsboligloven, den kan du finde har på portalen. Derud over kan der være nogle særlige forhold der så vil stå i foreningens vedtægter.

Hvad angår fremtiden synes jeg det virker lidt underligt at der er nogen der udtaler sig som du skriver for mig bekendt er der ikke noget på vej. Der med ikke sagt at der ikke til stadighed pågår en debat omkring disse forhold men hvad der sker og hvornår tror jeg ikke der på nuværende tidspunkt er nogen der kan sige noget om. Debatten har stået på de sidste 10 år, så den er forså vidt ikke ny. Den sidste lovgivningsmæssige konsekvens af debatten var de nye regler om pant i andelen der trådte ikraft den 1.2.2005.

Håber dette er svar nok.

Med venlig hilsen
Anette Dyhl
Administrationschef
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260214
Mobiltlf.: 25276955
ady@datea.dk
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.