Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Andelsboligforening – definition

Vi er en gammel andelsboligforening, stiftet oprindeligt af 8 medlemmer af et kollektiv i Roskilde i 3 lejligheder i en ældre ejendom i Roskilde. Selve ejendommen har formelt status af at være et enfamilieshus. De oprindelige andelshavere er nu svundet ind til at være 2 andelshavere med hver sin lejlighed. Den tredje lejlighed lejer Andelsboligforeningen ud. Vi skal nu have opdateret vedtægterne, udstedt andelsbeviser o.s.v., men er kommet i tvivl om, hvorvidt vi fortsat opfylder betingelserne for at være en andelsboligforening? Vi har 3 lejligheder, men den 3. lejlighed ejer vi i fællesskab. På forhånd tak for denne afklaring!

Vores svar fra

Dit spørgsmål kan ikke entydigt besvares, men hovedreglen er, at hver andelshaver skal have brugsret til en andelslejlighed. Jeg kan ikke vurdere om det kan svare sig for jer at ophøre med andelsforeningen. I bør søge rådgivning hos en advokat.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt, advokat (H)

Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.