Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Andelsbolig udvidelse

Dette er lidt kringlet. Men i vores love står , at man må eje 2 andele. Nu har en andelshaver der allerede har 2 andele købt en 3. og ved at slå dem sammen. Jeg har påtalt , at det ikke var lovligt, men fik besked på, at kommunen havde givet tilladelse. Jeg har spurgt kommunen og de siger ja op til 180 km2 . Men jeg mener stadig , at det skal godkendes minst af bestyrelsen. Det kan dog ikke lade sig gøre , fordi vores bestyrelse består af 3 personer, hvoraf den ene er manden der har købt lejligheden, og jo så er inhabil. Hvad gør vi andre som andelshavere , er vi fuldkommen uden indflydelse på hvad der sker .

Vores svar fra

Hvis det eksplicit af vedtægterne fremgår, at én andelshaver højst må have/eje to andele (indforstået sammenlagte lejligheder) vil det kræve en vedtægtsændring for at nogen lovligt kan eje mere end det.

Det er i så fald ikke et sag, hvor bestyrelsen kan dispensere på egen hånd. Det er et generalforsamlingsspørgsmål, som skal vedtages formentlig med kvalificeret flertal (kender ikke jeres vedtægter).

Her er det uden betydning, at kommunen har givet tilladelse, da kommunen alene er bygnings- og planmyndighed, men er ikke herre over, hvad der privatretligt fremgår af begrænsninger i en privat andelsboligforenings vedtægter herom.

Mvh
ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat

ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00 | Dir: 46 14 50 20 | Fax: 43 43 00 72
Email: hacf@advodan.dk| www.advodan.dk

ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.