Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Andelsbolig til erhvervsandel

Jeg skriver da jeg min kæreste og jeg er flyttet fra hinanden og min andel derfor enten skal sælges eller fremlejes. Jeg har fået at vide at hvis kommunen godkender at min andelslejlighed kan blive til en erhvervsbolig, så kan jeg sælge til erhverv, til den pris jeg kan få for boligen, er dette korrekt? Hvor kan man finde informationer om dette? Jeg har nu søgt på nettet uden held og har fået fortalt at bestyrelsesformanden siger at det ikke er muligt at få mere end det som andelskronen står til, selvom kommunen godkender at boligen er lavet om til erhvervsbolig. I tilfælde af at lejligheden skal fremlejes, er det så nødvendigt at have en revisor eller advokat ind over?

Vores svar fra

Det er rigtigt, at andelsboligforeningslovens maksimalpriser ikke gælder for erhvervsandele.

Men der kan være begrænsninger i andelsboligforeningens vedtægter. Så her skal du starte med at finde svaret.

Overgang fra bolig til erhverv kræver byggetilladelse fra kommunen. Men den kræver også tilladelse fra andelsboligforeningen, da det er foreningen, der ejer ejendommen og reelt har lejet ud til andelshaverne.

Reglerne om fremleje findes også i vedtægterne. Revisor er ikke et krav ved fremleje, men der kan blive tale om skat af fortjenesten. Fremleje kan tackles efter virksomhedsskatteordningen eller efter kapitalafkastordningen. Den sidste er så enkelt, at du formentlig selv kan udfylde selvangivelsen.

Såfremt du ønsker hjælp til denne konkrete sag eller andre opgaver,

så kontakt mig for en uforpligtende snak på 96 31 33 60 eller kontakt ADVODANs kædekontor på kontakt@advodan.dk.

Vi gør opmærksom på, at yderligere behandling af sagen ikke er en del af den gratis rådgivning, og at der vil være honorar på en egentlig sagsbehandling

Andelsportal.dk har et landsdækkende samarbejde med ADVODAN og anbefaler kædens advokater til landets boligejere og boligforeninger.

Venlig hilsen

Advokat Per Nielsen (H)

Direkte tlf. 96 31 33 60

E-mail: pern@advodan.dk | www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.