Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Andelsbolig og sameje.

Min niece og hendes veninde har pt. en andelsbolig i den forening, jeg selv bor i. I nær fremtid flytter niecen sammen med sin ven, og min niece har ikke råd til at overtage hele andelen selv. Kan jeg gå ind og overtage venindens del – indtil min niece selv har råd til at overtage hele andelen? Og – skal der laves et dokument, så begge har det juridiske på plads? I så fald – hvor får man et sådan lavet? Pris? Skal det tinglyses o.a?

Vores svar fra

Jeg forudsætter at der er tale om en almindelig andelsboligforening, hvor der er pligt til at have bopæl: Niecens problem kan  evt løses ved  at du financierer hendes køb , mod sikkerhed i andelsbeviset. Der skal altså tinglyses f.eks et ejerpantebrev af en størrelse som mindst dækker købesummen + de ydelser som du skal låne niecen indtil hun får råd til at betale selv.  Du kan så aftale med din niece at hun får udbetalt købesummen  for venindens andel og  løbende et beløb til boligydelsestilskud med et bestemt beløb pr måned. Niecen skal udstede et gældsbrev og en håndpantsætningserklæring vedr  pantsætningen af ejerpantebrevet ( som har sikkerhed i andelen) og gælden skal opgøres nøjagtigt med påløbne renter, således at din niece  får fradrag på sin selvangivelse for rentebetalinger og således at du skal opgive renteindtægten af arrangementet. Din niece får den eventuelle værdistigning på andelen og må selv bære  en evt værdinedgang.
Jeg anbefaler dig at få en advokat til at hjælpe dig med dokumenternes udformning og tinglysning.
Din niece kunne eventuelt låne  på “andelsbeviset” i sin bank, evt med din kaution. I denne situation kan banken klare det fornødne.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.