Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Andelsbevis – Samejekotrakt m.m.

Min kærste og jeg vil købe en andelslejl. sammen. jeg kan skyde en stor del af købesummen på 950.000 kr i den. (Fra friværdi i min ejerlejl) vi vil låne ca 200.000 sammen til resten og nogle forbedringer. skal vi begge stå på andelsbeviset? da vi begge jo skal hæfte for lånet. min kærste vil ikke have sin del, hvis vi engang skulle gå fra hinanden, han siger at det jo er mest mine penge og derfor også min lejl. jeg har set på “familieadvokaten.dk” at man kan bestille en formular, der hedder samejekontrakt, hvor disse spørgsmål kan nedskrives. Er denne nok? i en kopi til os hver? skal det ikke tinglyses eller lign? kan vi skrive os ud af det selv uden at gå til advokat. min kæreste vil ikke gøre krav på halvdelen ca 475.000 kr. han vil gerne have papirer på det så han ikke skal mistænkes for at ville have mine penge, hvis vores forhold går istykker. kan vi lave dette papir efter at vi er flyttet ind i den nye lejl. eller skal det juridisk på plds inden at vi skriver under på købsaftalen for andelen? selvfølge skal vi stadigvæk hæfte for et halv lån hver, men det kan vel splittes op. Kan det om vores fælleslån også skrives på den nævnte formular? håber at i vil besvare disse tvivlsspørgsmål. (og at jeg har formuleret mig nogenlunde)

Vores svar fra

Kære spørger,
Jeg vil anbefale, at I kontakter en advokat med henblik på at få udarbejdet en samejeoverenskomst, hvoraf det fremgår hvilke beløb I hver især har indskudt, og hvorledes I skal forholde jer såfremt I måtte gå fra hinanden. Jeg vil anbefale, at samejeoverenskomsten bør laves samtidig med købet af andelen. Idet der er tale om køb af andelsbolig, skal samejeoverenskomsten ikke tinglyses. Såfremt I begge to optager lånet, skal I begge stå på andelsbeviset. I kan godt vælge at stå med forskellige ejerandele på andelsbeviset svarende til jeres indskud i andelen.

Med venlig hilsen
Anne Trankjær
Advokatfuldmægtig
Advokatfirmaet
Jørgen Jacobsen & Anders Boelskifte
Solbjergvej 3
2000 Frederiksberg
Tlf. 38 16 06 16
Fax 38 16 06 26

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.