Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Andelsbevis: ny værdi eller oprindelige værdi?

Jeg har følgende spørgsmål til panelet! 1) Medlemmerne hæfter alene med deres foreningsindskud, der indgår i foreningens formue som ansvarlig kapital uden at dette forrentes. Iflg. vores vedtægter. men er det, det oprindelige, eller er det, det til hver tid det beløb som svarer til ny andelshaver indgåelse ved købsprisen for overtagelse? 2) Bestyrelsen kan erstatte, et bortkommet andelsbevis som det skal beskrives som. Det er selvfølgelig det oprindelig beløb, hvis det er et andelsbevis fra opstarten. Men ved anden eller nyere køb, skal der så står den værdi som evt. en ny andelshaver har købt det for, eller er det den oprindelige værdi.? Jeg står som omantho på debat siden på andelsportalen.dk, og har længe tænkt på ovennævnte spørgsmål, men jeg kan ikke finde svarene der, eller andre steder! 

Vores svar fra

Det er det oprindelige indskud der er tale om på samme måde som det er de oprindelige indskud der ”styrer” fordelingen af boligafgiften.
Med venlig hilsen

Ebbe Gregers Madsen
Advokatkompagniet A/S
Advokataktieselskab
Margrethepladsen 4, Plan 4
8000 Århus C
Web:     www.advokatkompagniet.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.