Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Andelsbevis kontra vedtægter

Jeg har for ca. 6 år siden købt et andel i en andelsforening. Andelskronen var sat til 20 kroner og den er nu sat til 80. Min nabo har nu fundet ud af, at der er sket en forbytning af andelbeviser for mange år siden, således jeg har hans og han har min. Min lejlighed er på 96m2 og hans er på 105m2, og nu kræver han kompensation for sit “tab”. Han mener, at han har en vedtægtsmæssig ret til den værdi, som min andel repræsenterer. For mit vedkommende, så er jeg ved at sælge min andel og ønsker så høj en værdi som mulig, men ved ikke, om jeg i god tro kan kræve den fulde værdi i forhold til det købte andelsbevis eller om vedtægterne bestemmer prisen. Uanset, hvad min nabo siger, så glemmer han, at jeg har betalt hans høje husleje i 6 år, mens han i over ti år har betalt for lav en boligafgift. Faktisk vil jeg måske helst have “det rigtige” andelsbevis med den noget lavere leje, da andelen så lettere kan omsættes.Men kan jeg komme igennem med det krav? Og hvordan skal jeg forholde mig til, at jeg gennem 6 år har betalt for meget i boligafgift. Har jeg et krav i forhold til foreningen?

Vores svar fra

Kære Spørger,
 
 
Lejlighederne bør måles op af en landinspektør, så der ikke er nogen tvivl.
 
Du har et tilbagesøgningskrav overfor foreningen på for meget betalt boligydelse. Du kan formentlig kun kræve for de sidste 5 år.
Tilsvarende kan foreningen kræve for lidt betalt boligydelse af naboen – nok også kun 5 år tilbage i tiden.
 
Du har krav på et ændret andelsbevis i forhold til vedtægternes bestemmelser. Vedtægterne går forud.
 
Du kan ikke sælge til den høje værdi, da du ikke længere er i god tro.
 
 
 
Med venlig hilsen
 
 
 
Thomas Damsholt, advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.