Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Andelsbevis bortkommet

Jeg har desværre mistet mit andelsbevis og vil i den forbindelse høre om der findes regler omkring udstedelse af et nyt? Jeg har læst på jeres hjemmeside, at det ikke burde være noget problem at få et nyt, men findes der en paragraf/regel som understøtter dette? Vil gerne lige høre inden jeg kontakter bestyrelsen. Jeg er igang med at sælge lejligheden og ejendomsadministrationen kræver, at man afleverer originalt andelsbevis inden man får sine penge. 

Vores svar fra

Det bør ikke være det store problem at få udstedt et nyt andelsbevis. Hvis foreningen benytter standardvedtægten – hvilket du bør kontrollere – fremgår det af § 6, stk. 3, at “For andelen udstedes andelsbevis, der lyder på navn. Bortkommer andelsbeviset, kan bestyrelsen udstede et nyt, der skal angive, at det træder i stedet for et bortkommet andelsbevis”.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.