Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Andels-værdi

Spørgsmål: Jeg stiller spørgsmål som privat person, men sidder p.t. i andelsforeningens bestyrelse, hvor de øvrige medlemmer af bestyrelsen fortsat ønsker at gøre brug af privat valuar trods det, at valuaren selv har sagt, at det ikke kan svare sig for os mere. Mit spørgsmål går på, hvordan jeg kan fremsætte et forslag (juridisk mv korrekt) om at gå retur til offentlig valuar igen? Og er der generelt regler for, om man kan opstille forslag helt frem til selve generalforsamlingen, eller skal det være 2 uger før? Bestyrelsen vil forslå en stigning fra kr. 140,- i andelskrone nu til kr. 190,-, hvilket jeg finder latterligt lavt og jeg synes vi som andelshavere er til grin især i forhold til de øvrige andelshavere udenfor vores forening, som har fået (for) store stigninger. Dvs. at vi nu udnytter 24,5 mill af ejendommens samlede værdi på 51 mill og den vil således komme op på 35 mill. Hvad vil den stige til, hvis den efter generalforsamlingen går efter den offentlige? Mener iøvrigt også at vi bedre kan holde de beboere, som flytter ind i længere tid – da man nok overvejer køb af en andel på 500.000,- en ekstra gang fremfor en til 200.000,-…. Har I nogle gode forslag til, hvordan jeg griber det her an? – på forhånd tak. De bedste hilsner AK

Kære AK

Du skal tjekke foreningens vedtægter hvoraf det vil fremgå hvornår forslag skal stilles for at kunne behandles på generalforsamlingen.

Du kan såfremt det ikke fremgår af vedtægterne hvilken vurdering der ligger til grund, roligt blot fremsætte forslag om at man fremover tager udgangspunkt i den offentlige vurdering ved fastsættelse af andelskronen.

Held og lykke.

Med venlig hilsenAnette DyhlAdministrationschef
DATEA ASLyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngbywww.datea.dk

Vores svar fra
Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.