Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Andels lotteri

Jeg har en andels lejl som jeg koebte for ca 4 aar siden for 1 mill kr. Den kan i dag saelges for ca 150.000 kr.pga af daarlig oekonomi o foreningen. Kan jeg med hjaelp fra en notar eller advokat, lave et lotteri hvor jeg saelger lejl ? Jeg forestiller mig et vist antal lodder af et bestemt beloeb, og naar alle lodderne er solgt, foretager notaren en udtraekning, og den der bliver udtraekket, har vundet min andels lejl. kan dette lade sig gore ?

Vores svar fra

Det er en meget kreativ løsning, som du foreslår, men du støder nok hovedet ind i en masse formkrav i andelsboligforeningsloven i forhold til hvilke oplysninger og dokumenter som en køber skal have udleveret inden denne indgår en aftale om køb af en andelsbolig.

Hvis du ikke kan sælge den i fri handel til kr. 150.000, er det nok også tvivlsom om nogen overhovedet vil overtage de forpligtigelser, som også følger med ved at ”vinde i lotteriet”, nemlig at der skal betales boligafgift i foreningen, inden vinderen har fundet en anden, der vil træde i dennes sted og overtage den forpligtigelse.

Ideen er derfor nok svær at føre ud i livet når det kommer til stykket, vurderer jeg.

I øvrigt giver spillelovgivningen meget begrænsede muligheder for sådanne lejlighedslotterier…uden at jeg i øvrigt er ekspert på dette særlige retsområde.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat
ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00 | Dir: 46 14 50 20 | Fax: 43 43 00 72
Email: hacf@advodan.dk| www.advodan.dk

ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.