Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Andelens værdi efter en byfornyelse

Jeg overvejer at købe en andelslejlighed, der sidste år blev befornyet med nyt bad og toilet, facaderenovering, ny faldstammer mv. Idet forbedringerne indgår som en del af byfornyelsen, kan andelsforeningen fastholde sin værdi iflg. andelsboliglovens §5 stk. 7. Jeg har i den forbindelse 2 spørgsmål: 1. Byggeriet har været længe undervejs, og nu er der uenighed om det er andelskronen for 2006 eller 2008, der er gældende. Revisor mener, det værdien fra 2006, mens bestyrelsen mener det er værdien fra 2008 (som er den højeste). Hvordan opgør man, hvilke værdi, der er gældende? Det andet spørgmål er, er det sikkert at købe en bolig, hvis værdi er fastholdt i værdi, selv om den reelt er faldet i værdi (pgr.a lån mv)? Hvordan skal §5, stk. 7 forståes? Vil der komme er markant fald næste gang ejendommen bliver vuderet, eller vil forbedringerne og dermed opskrivningen af værdi altid tælle med?

Vores svar fra

Jeg kan godt forstå, at du overvejer at købe en andelslejlighed, det er en meget god boligform – både økonomisk og klimaet i andelsboligforeninger er ofte meget bedre end i andre ejendomstyper.

Med hensyn til andelsværdien, så må der aldrig være tvivl om dette.

Hvert år på andelsboligforeningens generalforsamling, skal andelsværdien besluttes – også selvom at værdiansættelsen kan være begrænset af en byfornyelse.

På den årlige generalforsamling skal revisor fremlægge en andelsværdiberegning, som han i kraft af sit hverv som revisor, skal underskrive som kvittering for rigtigheden af beregningen.

Som mulig køber af en andelsbolig, skal du sikre dig, at du får udleveret seneste generalforsamlingsreferat og seneste årsrapport. Andelsværdiberegningen skal fremgå af dette materiale. Hvis du ikke kan få en sådan revisorgodkendt andelsværdiberegning, vil jeg råde dig til at afvente med at købe lejligheden til den foreligger.

Jeg håber dette besvarer dit spørgsmål, hvis du har uddybende eller flere spørgsmål, er du velkommen til at henvende dig til mig igen.

Med venlig hilsen

Colliers Ejendomsadministration A/S

Carsten Volden

Direktør

Codanhus – Gammel Kongevej 60 – 1850 Frederiksberg C

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.