Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Andelboligforenings opkøb af egne lejligheder

Vores andelsboligforening er omfattet af nogle regler der gør at vi juridisk ikke kan omdanne lejlighederne til ejerlejligheder, og nogle praktiske forhold, der gør at andelsboligforeningen ikke kan likvideres (vi har fået støtte til byfornyelse, der skal tilbagebetales ved en likvidering). Jeg vil derfor høre om der i loven er noget til hinder for at vores andelsboligforening løbende opkøber nogle af vores egne lejligheder (efterhånden som de nuværende andelshavere fraflytter), og efterfølgende frasælger disse lejligheder, til markedspris, til tredjeparter. Vi ønsker således ikke at likvidere andelsboligforeningen, blot at f.eks. halvere den fra de nuværende 19 andelshavere, til f.eks. 9-10 andelshavere. Formålet hermed er naturligvis at frigive noget af den værdi der ligger i differencen imellem den offentlige vurdering af ejendommen, og værdien ved salg i det private marked.

Vores svar fra

Jeg har svært ved at se hvordan vedtægterne skulle muliggøre at Andelsboligforeningen køber andelene billigt af andelshaverne for derefter at sælge disse til markedspris !

Bestyrelsen må konsultere en boligadvokat der har forstand på andelsboligforeninger.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt, advokat (H)

Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.