Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Andel “overtagelsesomkostinger”

Hej. Er dette normalt vedrørende køb af Andel overtagelsesomkostinger(udrag fra mail): Du skal være opmærksom på, at der er nogle overtagelsesomkostninger oven i det aftalte beløb. Køber skal betale 5,000 kr (ex moms) til ejendomsadministrator, og køber og sælger skal hver betale 2,500 kr til synsmand. Derudover er der et depositum på et par måneders boligafgift. Er det normalt at man deler omkost. til en synsmand og er det normalt at man betaler depostitum (det står også i vedtægterne).

Vores svar fra

De nævnte tal synes noget i overkanten, men de er formentlig aftalt af andelsboligforeningens bestyrelse. Bestyrelsen har ansvar i forbindelse med overdragelsen, og ønsker tilsyneladende at begrænse sit ansvar – og det kan jeg godt forstå med alle de sager, der er – ved at lade en professionel ”synsmand” vejlede om lejlighedens stand. Det er naturligvis ikke rimeligt, at de øvrige i foreningen skal betale, og derfor ender regningen hos jer.

Omkostningerne er meget beskedne, når du sammenligner med transaktionsomkostningerne ved andre boligtyper.

Hvis der er truffet bestemmelse om depositum, må du også betale det. Det er til gengæld din sikkerhed for, at tabene i foreningen bliver meget beskedne.

Venlig hilsen

Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.