Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Anciennitets regler

Spørgsmål: Vi står i en lidt spøjs situation, vedr. et salg, som jeg håber i har lidt input til. For et år siden, ændrede vi på vores måde at føre anciennitet i foreningen, så anciennitet nu er beregnet udfra hvornår man er flyttet ind i sin nuværende andel og ikke som før, hvornår man første gang blev andelshaver i foreningen. Dette blev vedtaget ved en generalforsamling Nu står vi så i en situation, hvor der er 2 andelshavere, som er interesseret i at købe en ledig andel til sammenlægning. I følge den nye anciennitets-ordning, så har andelshaver A 2 månders højere anciennitet end andelshaver B. Andelshaver B siger så, at vi ikke kan indføre ændringer i anciennitet med tilbage virkende kraft og at hendes anciennitet skal beregnes udfra den gamle metoder. Ud fra den gamle metode har andelshaver B 6 månders højere anciennitet end A og har, i følge sig selv, ret til den ledige andel. Så spørgsmålet er, gælder vores nye anciennitet regler med tilbage virkende kraft eller gælder de først fra indflytninger der finder sted efter de nye regler er trådt i kraft?

Kære Rasmus Det er en dum situation I er havnet i, men det er således at såfremt de nye regler er vedtaget enstemmig så vil de såfremt dette er gjort klart ved afstemningen gælde fra for alle, men er I i den situation at ændringen ikke er enstemmig og er det ikke gjort klart at ændringen gælder for alle, så vil man normalt ikke kunne stille en andelshaver ringer. det betyder at såfremt en andelshaver efter de gamle regler havde mulighed for sammenlægning kan denne mulighed ikke fjernes uden andelshaverens samtykke. De nye regler gælder altså for andelshavere der er flyttet ind efter vedtagelsen. Håber det er til at forstå ellers kontakt mig igen. Med venlig hilsenAnette DyhlAdministrationschef
DATEA ASLyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngbywww.datea.dk

Vores svar fra
Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.