Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Anbefaling af andelslån

Jeg ønsker at høre om der er en venlig sjæl der kan fortælle mig hvilket lån/låntype jeg bør have når jeg har en andelslejlighed som jeg har optaget lån i ved hjælp af ejerpantebrev ….i lån og spar bank og andelsprioritetslån samt lønkonto med kreditmax. Jeg undrer mig over de store beløb jeg betaler. Oppe på over 8000 i kvartalet. Er det normalt? Vil det hjælpe at lånet kommer til at løbe over længere tid? Jeg er i den situation at jeg kun betaler renter og renter da jeg er i gang med istandsætning af 2 sammenlagte lejligheder. Vil så gerne have at det så lidt lysere ud med økonomien…Kan i rådgive mig? Desuden er lejlighedens værdi steget og det er ikke indrapporteret til banken. Kan det hjælpe?

Vores svar fra

Du skal se på hvad du betaler i renter og i afdrag. På dine kontoudtog vil rentesatserne normalt fremgå, eller kan du spørge i banken. Hvis du synes, at rentesatserne er for høje, kan du spørge et andet pengeinstitut, for at se om du kan få et bedre tilbud der. Jo større din afdragsdel er, jo hurtigere er du færdig med at betale på dine lån, men det bevirker også, at de samlede månedlige ydelser bliver større. Lejlighedens værdi påvirker kun dine ydelser, hvis bankens rentesatser afhænger af, hvor god sikkerheden er.

Med venlig hilsen

Klaus Folmann
Erhvervsrådgiver, ejendomsmægler

Amagerbanken – Erhvervsafdelingen
Amagerbrogade 25
2300 København S

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.