Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Altanprojekt i andelsboligforeningen.

  Min andelsboligforening har vedtaget et altanprojekt i vores forening, hvor alle skulle have altaner. Nu har kommunen besluttet, at alle – undtagen stueetagen – kan få altaner (de kan kun få franske altaner og dermed ingen fordele men mindre lys). Altså er den plan, vi oprindeligt stemte for ændret. Gør det den oprindelige generalforsamlingsbeslutning ugyldig? Grunden, til at jeg spørger, er, at bestyrelsen nu vil køre videre med projektet og har indkaldt til ekstraordinær generalforsamling mhp. at få bemyndigelse til at gå videre med projektet og så kompensere stueetagen for gener. Er det den rigtige måde at gøre det på. Jeg ville jo mene, at vi skulle have hele spørgsmålet om altaner – ja eller nej – op til ny afstemning, da projektet ikke længere er, som det vi oprindeligt stemte ja til. Hvad er juridisk det rigtige at gøre? 

Vores svar fra

 Hvis de berørte stuelejligheder forlanger at få taget beslutningen op igen, mener jeg de har ret til dette, da forudsætningerne er ændret.

Hvis 2/3 stemmer for af de stemmeberettigede kan stuelejlighederne ikke modsætte sig beslutningen, men kan måske kræve at blive kompenseret.
Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.