Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Altaner ?

Vi er en lille andels forening der er løbet ind i et problem vedr. altaner. vi er et forhus og et baghus med en lille gård ca 10 m i mellem ne er problemet opstået at vi i baghuset gerne vil have altaner som vender ud på baghuset´s bagside det vil sige væk fra forhuset og ud mod en kæmpe gård karet altså vi har ikke nogle naboer som vil være generet af vores altaner. Problemet er nu at forhuset også gerne vi have altaner hvilet vi godt kan forstå. Men desværre vi de genrer kraftigt da de kun kan vende ind imod den lille gård imellem for og baghus. Så vi tog en afstemning og forhuset fik gjort det sådan at vi stemte om altaner til alle i henhold til lighed princippet “er der overhovedet noget der hedder det i boligloven” og folk vil heller undvære deres altan end at have en altan hængene lige ud foran deres stuer hvilket man godt kan forstå. hvad kan vi gøre og kan det virkelig passe at 6 forhus altaner kan blokere for vores 18. som jo hænger til anden side. Væk fra forhuset. Hvordan løser vi det her? fordi lige nu er der lagt op til nabo krig forhus mod baghus som der bor flest i 18 lej. Og som mellem af bestyrelsen vil jeg gerne undgå dette. Skal men ikke bøje sig for flertallet og kan man ikke tage en afstemning om altaner i baghuset alene og en om forhuset alene ?  

Vores svar fra

Jeg mener ikke baghuset er afskåret fra at få altaner, men i så fald må de pågældende andelshavere selv stå for omkostningerne, som ikke kan belastes hele andelsboligforeningen.

Det vil dog kræve det fornødne flertal på normalt 2/3 af alle stemmer.

Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.