Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Altaner-hvem-betaler?

Jeg vil venligst forhøre mig om det kan have sin rigtighed at det kun er dem med Altaner der skal betale, hvor kan man tænkes lånet på 8 mill. skal føres, for alle skal have fordel af en værdistigning som det blev oplyst på generalf. kan det være rigtigt at dem der ikke kan få altan er med til at stemme om at os med atltaner alene bærer udgiften. Der er stemt på generalforsamling og vedtaget, jeg ved der er faldet flere domme vedrørende samme , at alle betlaler lige til altaner, men det er ejerlejligheder, så det blev betalt vedrørende pr. 2m som vi også har med alle andre udgifter. Jeg vil være taknemlig for et lille svar..

Vores svar fra

Jeg er ikke sikker på, at jeg forstår dit spørgsmål helt, men jeg har alligevel forsøgt at give et svar. Håber at det er det, du efterlyser.

Hvis foreningen beslutter, at nogle nye altaner skal betragtes som en individuel forbedring, bør det kun være de andelshavere, der får adgang til en altan, som betaler ydelsen på lånet.

Hvis altanerne så at sige kommer til at tilhøre foreningen, vil det nok være mere rimeligt, at de samme andelshavere betaler omkostningerne til lånet. Det er dog op til foreningen på en generalforsamling at fastsætte de nærmere vilkår for projektet, herunder hvilke regler, der skal gælde for vedligeholdelse m.v.

Hvilke afstemningsregler der gælder, vil afhænge af projektets omfang herunder hvilken ordning, der opnås enighed om.

Alle andelshavere har ret til at stemme om projektet, da dette jo vedrører foreningens ejendom.

Du bør for en god ordens skyld kontrollere foreningens vedtægter, ligesom det nok vil være en god idé, hvis I drøfter projektet med jeres administrator inden spørgsmålet bringes op på en generalforsamling.
 
Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.