Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Afskrivningsregler for skur/redskabsrum

Kan i oplyse mig om afskrivningsregler for opført skur/redskabsrum?

Vores svar fra

Jeg går ud fra, at andelsboligforeningen ikke driver erhvervsmæssig virksomhed og dermed ikke er skattepligtig.

Er skur/redskabsrum medtaget i den offentlige vurdering? Det vil de som udgangspunkt være, og i så fald er de medtaget i andelsboligforeningens aktiver.

Hvis det er tilfældet, kan det give mening at hensætte til fremtidig vedligeholdelse/genopførelse. Men hvis I ikke har tradition for det, bør bestyrelsen afklare rækkevidden af dette spørgsmål sammen med administrator.

Regler for afskrivninger kan findes i vedtægterne. Her vil normalt alene fremgå, at årsrapport skal udarbejdes i overensstemmelse med god regnskabsskik.

I normalvedtægten er det suppleret med bestemmelse om, at der medtages et beløb til henlæggelse i en fond som særlig post, og fonden efter generalforsamlingens bestemmelse anvendes til vedligeholdelse, genopretning, forbedringer og/eller fornyelser. Hvis I ikke har en sådan bestemmelse, kan det overvejes i form af en vedtægtsændring.

Konsekvenserne er imidlertid, at andelsværdien nedsættes, og det kan være, at de, der står for at skulle sælge, ikke er enige i dette.

Bestyrelsen er således i et minefelt, hvor det ikke er lovgivningen, der er udfordringen.

Venlig hilsen

Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.